Podrška roditeljima

Više od roditeljstva

Znamo koliko je samo roditeljstvo ponekada izazovno i upravo iz tog razloga su radionice „Podrška roditeljima“ naš poklon roditeljima. Jer dobar roditelj je onaj koji je dobro!

Od najmlađeg uzrasta do adolescentnog doba, izazovi se smenjuju. Jedni izazovi su kada su deca mala i baš kada mislimo da smo sve savladali, dođe pubertet i desi se da se osećamo kao da ne znamo ko su ti mali, mladi ljudi koje smo stvorili.

Radionice roditeljstva u InfinitUm programu su podrška roditeljima na putu prevazilaženja svakodnevnih izazova i ostvarivanju dobre komunikacije koja će porodicu voditi ka zbližavanju i zajedništvu.

Kroz edukaciju, razmenu iskustava i mišljenja, roditelji dobijaju nove uvide, tehnike i alate za dostizanje željenog. „Podrška roditeljima“ su radionice organizovane u 10 modula koji prate školsku godinu od septembra do juna meseca kroz teme koje se nadovezuju jedna na drugu.

U saradnji sa NLP centrom MindUp, ove radionice se organizuju uživo u našim centrima ili preko online platforme.

Teme radionica su:

Šta znači biti roditelj
bezuslovna ljubav
Dvojaka ljubav
Nasleđe
Vaspitanje
primer roditelj kao uzor
podučavanje roditelj kao učitelj
motivacija
želje i očekivanja

Kada zajedno sa svojom decom rastemo i razvijamo se, upoznajemo i sebe i njih, lakše i lepše izražavamo mišljenje, razumemo jedni druge. Tada izazovi postaju prilika za zbližavanje, dok zajedno tražimo rešenja.

Sve ove veštine deca će usvojiti i nastaviti da ih primenjuju u životu, a mi, roditelji, treba da im budemo model po kom će učiti.